Telematikdata för säkrare och effektivare processer

den 14 augusti 2019


Telematikdata för säkrare och effektivare processer

När ni tar beslutet att installera telematikutrustning på era maskiner så har ni alldeles säkert redan planer på att förbättra och effektivisera era arbetsprocesser. Utrustningen genererar en mängd värdefull data, men vad händer sen? Hur får ni tillgång till informationen ni behöver? Vad är fördelarna med att använda er Telematikdata? 

Telematikdata ger företag möjligheten att se hur, var och när maskiner används. Men att hålla ordning på utrustningen är bara en av många fördelar med telematik. Visste ni tex. att informationen även kan användas för att förebygga olyckor och stölder?

Säkerhet för kunder och anställda
Med telematikutrustning installerad på era maskiner får ni god överblick över hur maskinerna körs, så att misstag kan åtgärdas innan olyckor sker. Maskiner och annan byggutrustning kan vara oerhört farlig om den inte används på rätt sätt, och med användning av telematik data kan ni minimera riskerna och säkerställa högsta möjliga säkerhet för era kunder och operatörer. Ni får tillgång till information om hur många timmar utrustningen använts eller hur många mil den körts, för kunna säkerställa att service sker regelbundet. Ni kan även få varningar om ev. problem med utrustningen så att de kan åtgärdas eller få larm om utrustningen används på fel sätt. Allt detta innebär att ni kan säkerställa högsta säkerhet för kunder, operatörer och er utrustning.

Stöld av maskiner
När ni har god överblick över er utrustning effektiviserar ni inte bara era processer, ni gör det också svårare att stjäla er utrustning. Kostnaden av maskinstölder i Storbritannien uppgår till £1m varje vecka och 90% av utrustningen återfinns aldrig*1. Med användandet av telematikdata kan ni få larm så snart en av era tillgångar lämnar angiven plats, och på så sätt enkelt lokalisera och återfå utrustningen. Vilket vanligtvis är enklare än att kommunicera med försäkringsbolag.

Effektivare utnyttjande av resurser
Att se till att utrustningen är i gott skick är naturligtvis viktigt för alla företag. Telematik kan hjälpa er att schemalägga underhåll av utrustning med rapporter och varningar baserat på användardata, vilket hjälper er minska stillastående tid för utrustningen och förbättra lönsamheten. Data från telematikleverantörer gör det möjligt att diagnostisera problem med utrustningen på distans och automatiskt tilldela ett jobb för lagning till er närmsta, bäst utrustade resursen. På så sätt säkerställer ni att problemet blir löst så snart som möjligt så att utrustningen hålls i toppskick och kunderna är nöjda och glada.

MCS Hyrsystem har utvecklat en telematiklösning speciellt för uthyrningsbranschen, MCS Telematikhubb. Färdig att integreras med ett flertal leverantörer, exempelvis Enigma, JCB LiveLink, TrackUnit, CanTrack, Pinpoint, Allsetra, Teletrac Navman, AMI, JobWatch, Bomag, Qwiktrack och många fler, kan telematikhubben hjälpa er sammanställa er data och få ut så mycket som möjligt av denna viktiga information. 

Referens: *1: Home Office Security Guidance Document for Agricultural and Construction Plant
 


Föregående artikel Minskad stress och ökad produktivitet med MCS-rm!
Nästa artikel Pappersfritt – fördelarna med e-fakturering

Hör av er

För att veta mer om hur MCS kan stärka er verksamhet, ring oss på +46 8 505 200 15 eller använd kontaktformuläret.

Kontakta Oss