Det ska inte behöva vara en kompromiss att välja en programvarulösning

den 29 maj 2018


Det ska inte behöva vara en kompromiss att välja en programvarulösning

När ni letar efter en ny programvarulösning för uthyrning ska ni inte behöva tänka på kompromisser. Alltför ofta kommer ni att stöta på lösningar som kanske inte alltid är perfekta för era behov, och som inte verkar kunna möta era krav till fullo.

Varför kompromissa med en grundläggande lösning för hantering av tillgångar för ert företags uthyrningsbehov? En programvarulösning för uthyrning är särskilt anpassad till företagets uthyrningsprocess och kommer, nio gånger av tio, att leverera en betydligt mer optimal lösning än ett generiskt system för tillgångar eller lager. Om ni har valt fel programpaket för uthyrning kommer ni att lägga ned otroligt mycket onödig tid på att hitta vägar för att få det att fungera, värdefull tid som ni istället hade kunnat ägna åt att expandera er uthyrningsverksamhet.

Om ni har använt en programvarulösning specifikt anpassad för er i er uthyrningsverksamhet kanske det finns en oro att en standardlösning för uthyrning helt enkelt inte är lämplig för era behov. En programvarupartner som har omfattande erfarenhet enbart från uthyrningsbranschen har med största sannolikhet redan stött på exakt de krav som ni hade från början, och utarbetat en lösning för dem också. En programvaruleverantör bör arbeta för att tillsammans med er kartlägga era uthyrningsprocesser så att ni tillsammans kan hitta den perfekta lösningen. Likaså är en programvarupartner med en tydlig utvecklingsplan och ett forum där kunder kan uttrycka idéer, ett säkert tecken på att det finns rum för kontinuerlig utveckling och att dina behov alltid kommer att uppfyllas.

Ni kommer heller inte att behöva kompromissa i ett senare skede. Det är avgörande att fokusera på långsiktiga vinster istället för kortsiktiga snabbvinster här och nu, för att ert uthyrningsföretag ska kunna utvecklas enligt era affärsplaner och ambitioner. När ni letar efter en programvarulösning är det viktigt att komma ihåg att den framtida tillväxten kräver att det finns en lösning som kan växa med er. En skalbar och anpassningsbar lösning snarare än ett begränsat paket. Att försöka hålla koll på var ni vill befinna er i framtiden och inte bara på vad ni behöver just nu, kommer att hjälpa er att välja rätt lösning.

Poängen är att se till att ni ställer rätt frågor från början så att ni vet exakt vad det är ni investerar i. Er programvarupartner bör vara öppen och ärlig med sina utvecklingsplaner, och kunna försäkra att den verkligen kan uppfylla både era nuvarande och framtida behov. Ni investerar trots allt inte bara i en mjukvarulösning, utan även i ett partnerskap.

Om ni är trötta på att kompromissa eller funderar på om det är dags att börja leta efter ett nytt uthyrningssystem, har vi skapat en handbok för att hjälpa er välja rätt programvarulösning.

Ladda ner den nu.


Föregående artikel Hur skapar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?
Nästa artikel Programvara för uthyrning: När är det dags att börja leta efter en programvarulösning?

Hör av er

Om ni vill veta hur MCS-rm kan förbättra er verksamhet kan ni ringa oss på +46 (0)8 578 770 93 eller använda kontaktformuläret.

kontaktformulär